© Google Street View

Twee dieven op heterdaad betrapt in containerpark: vrouwelijke verdachte (56) stond geseind

In het containerpark aan de Arbeidersstraat in Berchem werden zondagochtend twee dieven op heterdaad betrapt en opgepakt. Het duo, een 56-jarige vrouw en 46-jarige man, had een stuk van de omheining beschadigd en geraakte zo op het terrein.

brip

Rond 6.30 uur werd de politie verwittigd omdat de verdachten te zien waren op camerabeelden. “De inspecteurs die ter plaatse kwamen, zagen hoe de verdachten rommelden in de omgeving van de kleine elektronica, zoals laptops en camera’s”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De inspecteurs begaven zich zo stil mogelijk richting de twee verdachten, en konden hen zo op heterdaad betrappen en fouilleren.”

Daarbij werden verschillende hoeveelheden speed, een boksbeugel, inbrekersmateriaal en een rugzak met spullen uit het containerpark gevonden. Toen de politie later een huiszoeking deed, was de zoon van een van de verdachten thuis. Hij was vrij onder voorwaarden, maar vluchtte weg bij het zien van de politie, en schond zo zijn voorwaarden. De zoon kon niet gevat worden.

“Bij de huiszoeking werd nog meer speed gevonden, en een heleboel spullen die afkomstig waren van het containerpark. De vrouwelijke verdachte stond bovendien geseind en heeft een bevel van gevangenneming voor twee jaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER