REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

UEFA akkoord over derde Europees clubtoernooi: vanaf 2021 strijden 32 teams in nieuwe competitie

Buitenlands voetbalDe UEFA heeft een akkoord bereikt over de start van een derde Europees toernooi voor clubteams. Vanaf het seizoen 2021-2022 gaat dat nieuwe toernooi, naast de al bestaande Champions League en Europa League, van start. Aan het evenement, de ‘Europa League 2', doen 32 clubs mee. Dat zijn er net zoveel als in de Champions League. In de Europa League gaat het aantal deelnemende teams terug van 48 naar 32.

21 reacties

  • Bruno Zonnekeyn

    5 jaar geleden
    De eigen Nationale competenties zullen hier onder lijden. Afvoeren die voorstellen, poulefase championship misschien uitbreiden maar meer niet aan veranderen.
  • guy debrael

    5 jaar geleden
    terug zoals vroeger dus : Europabeker 1 , 2 en 3, alleen met wat meer geld ....
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    De makelaars wrijven alweer in de handen, nog meer gesjoemel in het voetbal en de spelers klagen nu al dat ze te veel wedstrijden moeten spelen.
  • Otto Brandt

    5 jaar geleden
    Men kan nu al niet meer vooruit door al die verschillende competities, dit wordt een ramp.
  • Marc LInden

    5 jaar geleden
    even grootte amateurs dan Rasc vroeger had je beker der landskampioenen, beker der bekerwinnaars en dan beker der Jaarbeurssteden. ik ben de wekelijkse match van de eeuw, of clash der titanen of moeder van alle derby's beu. Zielige komedianten, onsportiviteit, omkoopschandalen en 90 minuten weinig ot niets te zien. brood en spelen van het laagste allooi