In Vlaanderen schaarde meer dan de helft (56 procent) van de gemeenten zich achter de alliantie. Ook twee Brusselse en twee Waalse gemeenten doen mee.
Volledig scherm
In Vlaanderen schaarde meer dan de helft (56 procent) van de gemeenten zich achter de alliantie. Ook twee Brusselse en twee Waalse gemeenten doen mee. © Thinkstock

Al 834 organisaties aangesloten bij Statiegeldalliantie

In België en Nederland hebben al 834 gemeenten, provincies, verenigingen en bedrijven zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie, die pleit voor statiegeld op blikjes en plastic flessen. Dat maakte woordvoerder Tom Zoete van Recycling Netwerk bekend. De Statiegeldalliantie vierde op 27 november haar eerste verjaardag.

14 reacties

  • marc coenen

    4 jaar geleden
    Limburg.net en de andere vuilzak mafia in Vlaanderen ,zullen weer volle bak lobbyen om hun winsten veilig te stellen. Net zoals ze bij het vorig voorstel van statie geld hebben gedaan met de vorige regering. Alle landen waar het is ingevoerd vind je geen blikje of flesje nog op straat. Maar ja hier in Italië aan de Noordzee verdwijnen enkel het geld in de zakken.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Kijk eens in straten hoeveel glas er ligt omdat geen statie geld aangerekend wordt Elke dag moet oprapen of word stuk geworpen door??Alle glazen flessen statiegeld Eventueel terugbetaling aan glasbol op straat! (aankoopbon)
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Stan Vankoo, ik ben er helemaal mee eens, ik ken mezelf, glazen flessen met statiegeld belanden bij mij ook in de glascontainer.
  • guy perain

    5 jaar geleden
    Nu nog met onmiddelijke ingang, verbieden om op de eilanden nog plastiek en blikjes te leveren, Enkel glas toelaten!! Dan pas zijn we een grote stap in de goede richting!!
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    De midden klasse zal weer betalen en de kleine inkomens krijgen een weer een premie.