Als je te weinig om handen hebt of onvoldoende geprikkeld of uitgedaagd wordt door je job, loop je kans op een bore-out. Oftewel: je wordt ziek van verveling.
Volledig scherm
Als je te weinig om handen hebt of onvoldoende geprikkeld of uitgedaagd wordt door je job, loop je kans op een bore-out. Oftewel: je wordt ziek van verveling. © Thinkstock

Ruim een op de vijf Belgen verveelt zich op het werk

Zowat 21 procent van de Belgische werknemers verveelt zich af en toe op het werk en 5,6 procent heeft een verhoogd risico op een bore-out. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex bij 1.552 loontrekkende werknemers.

53 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik heb nooit tijd gehad om na te denken. Niet op de schoolbanken, niet op het werk : altijd maar slikken en reproduceren. Wel Linda d'Haese : hoe komt het dat vakbonden en socialisten nooit op de idee zijn gekomen om zelf fabrieken uit de grond te stampen en de werknemers tot aandeelhouders te maken? De verhouding werkgever-werknemer : is dat niet voorbijgestreefd ? Nu eis ik de tijd op om na te denken. Geen burn-out en geen bore-out meer.
  • Harry Vankrinkelen

    5 jaar geleden
    Heb gans mijn leven gewerkt maar de bazen die ik had zorgden er wel voor dat er steeds genoeg werk te doen was en zelfs ……...te veel !
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Sommigen zien geen werk of springen bij als er niets te doen ... Anderen pikken werk van collega’s om het gemakkelijker te hebben ... En de baas werkt samen met zijn vaste medewerkster . . Nooit boreout ?
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Gebeurd vooral bij administratief personeel!!!! Kunnen hun job niet en vooral doen geen moeite om het te kunnen en het te leren (kost moeite weet je...). De bazen zouden beter het internet naar zoeker-sites afsluiten, ineens gaat dan de productiviteit met 50% omhoog...Spijtig voor de productiearbeiders.
  • Albert Jacobs

    5 jaar geleden
    De onnozelste redenering van omhooggevallen wereldvreemden... Mensen die lichamelijke en gepaard met breininspanning krijgen geen enkele van die uit de mouw geschudde waanvoorstellen