© Object

Deze jurk is onmisbaar in je wintergarderobe

Te koud om een jurk te dragen? Niet met een midi-jurk! Van het juiste model tot de juiste styling, deze jurk is echt onmisbaar in je wintergarderobe.

cityfashion

De juiste midi-jurk voor jouw figuur

De eerste stap? Het juiste type midi-jurk uitkiezen voor jouw figuur. Iets kleinere vrouwen kiezen best voor een jurk tot net over de knie. Je taille accentueren (met een riempje bijvoorbeeld) laat je iets groter lijken. Voor wie wat groter is, is een lengte tot op de kuiten ideaal.

Vrouwen met ronde heupen staan het best met A-lijn midi-jurken die net over de knie vallen. Smallere vrouwen creëren dan weer meer volume door te kiezen voor een geplisseerde jurk. Toch je twijfels over de lengte? De rand van de zoom moet precies op het punt vallen waar je kuiten smaller beginnen te lopen naar je enkels toe.

Je midi-jurk combineren? Zorg voor evenwicht

Door de opvallende lengte is het niet altijd even gemakkelijk om je midi-jurk te combineren. Eigenlijk is het een soort van omgekeerde wetenschap. Hoe strakker je jurk, hoe volumineuzer je bovenstuk hoort te zijn. Probeer eens een oversized kabeltrui of cardigan over je exemplaar te dragen. Jurkjes met veel volume combineer je omgekeerd best met een korte, aansluitende perfecto of jasje.

Matte of glanzende kleding? Dit doen ze voor jouw figuur!

© Caroline Biss

Het is een fabeltje dat enkel de vorm van je kleding je figuur een boost kan geven. Ook de 'finish' van de stoffen zoals mat of glanzend, speelt een grote rol. Welke van de twee je het best kiest? Dat hangt van de volgende factoren af...

Matte kleding

Matte kleding vervaagt de natuurlijke lijnen van je lichaam waardoor je onzekere puntjes makkelijk kan verbergen. Stoffen als katoen, polyester, jeans en wol passen zich aan je lichaam aan. Onzeker over je buikje, je benen of je bovenarmen? Kies dan voor een item uit een matte stof.

Glanzende stofjes

Glanzende stoffen werken net het tegenovergestelde omdat ze net de lijnen van je lichaam volgen. Blinkende stofjes verhullen niets en vestigen meteen de aandacht op het punt waar je het meest trots op bent. Let er wel op dat je look slechts één item heeft uit een glanzende stof om het discobal-effect te vermijden!

Platte schoenen niet elegant? Wel met deze tips!

© Fratelli Rosetti

Hoge hakken een must voor een stijlvolle, elegante look? Helemaal niet! Met een paar simpele stijltips zijn jouw platte schoenen even Carrie Bradshaw-proof als naaldhakken.

Sneakers

Sneakers doen even goed hun werk als een paar stiletto’s. Kies voor een laag uitgesneden model met een platformzool: dat geeft je benen enkele centimeters extra, inclusief het comfort van een platte schoen. Tip: draag je sneakers onder een cropped skinny jeans, broek met brede pijpen of een midi-rok of jurk!

Enkellaarsjes

Platte enkellaarsjes elegant dragen? Volgens Hilde van schoenenwinkel Maury te Knokke kies je best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkel stopt. Bij enkellaarsjes is ‘contrast’ belangrijk. Een strakke skinny wordt in evenwicht gebracht met slouchy laarsjes terwijl fijne enkellaarsjes een mooi contrast vormen met een zwierig, volumineus rokje. Stoere biker boots of boho suède laarsjes combineer je best met een panty in dezelfde kleur, zo lijken je benen langer.

Loafers

Je loafers op een elegante manier dragen? Rol de pijpen van je jeans op of kies voor een korter model, want je enkels moeten zoveel mogelijk vrij zijn. Je benen zet je nog extra in de kijker door voor een een iets stoerder paar met platformzool te kiezen: zo lijken je enkels smaller. Een doorzichtige panty is een no-go, een opaque exemplaar past veel beter bij dit type schoen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer