Elektrische deelsteps duiken meer en meer op in Spaanse steden, zoals hier in Madrid (archieffoto).
Volledig scherm
Elektrische deelsteps duiken meer en meer op in Spaanse steden, zoals hier in Madrid (archieffoto). © REUTERS

Spaanse (92) overleeft aanrijding met elektrische step niet

Een hoogbejaarde voetgangster (92) is in augustus in Esplugues de Llobregat nabij Barcelona om het leven gekomen bij een aanrijding met een elektrische step. De feiten zijn nu pas, drie maanden later bekendgemaakt. De jonge bestuurder van de step en de persoon die achterop hing, zijn aangeklaagd voor onder meer roekeloosheid. Het incident is het eerste dodelijk ongeval met een elektrische step in Spanje.

6 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    En Michel sluit zijn ogen.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Die mogen niet op voetpad als sneller dan stapvoets rijden+-8km uur=op de openbare weg Voetganger straten zou men daar midden voorzien!Alle steps en verkeer voorlaten ook met fiets moet dat doen verkeer achter u doorlaten in steden!
  • Jean-Pierre Peeters

    5 jaar geleden
    Het is een pest in de straten van t centrum ! Overal staan steps wild geparkeerd,trop is teveel ! Ze rijden veel te snel tussen de voetgangers door...je moet echt opzij springen voor deze bestuurders ! Is er geen wetgeving : STAPVOETS tussen de voetgangers ! Dat geld OOK voor de fietsers he !! STAPVOETS !! en niet bellen om opzij te gaan ... jullie moeten oppassen !
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Overal in Europa worden meer en meer wandelstraten gemaakt verplicht de mensen dan ook om er te wandelen en daarmee bedoel ik dat ieder transport van mensen, buiten dat voor invaliden en gehandicapten, niet bereden mag worden in die straten, geen steps, fietsen of eender welk ander gedoe gewoon te voet door die straten.
  • Walter Lippens

    5 jaar geleden
    Verbieden die vodden.