De vrouw beviel eenzaam in haar wagen aan een plantage in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De vrouw beviel eenzaam in haar wagen aan een plantage in Sint-Truiden. © VTM Nieuws

Drie jaar voorwaardelijk voor moeder die baby te vondeling legt aan fruitplantage

De 34-jarige Genkse vrouw die op 17 augustus 2015 haar pasgeboren dochtertje te vondeling heeft gelegd, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. Het meisje werd door de jeugdrechter bij een pleegouder geplaatst. Nadat de vrouw jarenlange begeleiding zocht en nog altijd de nodige hulp krijgt, komt ze nu maandelijks op bezoek bij haar jongste dochter.

6 reacties

  • Jean-Pierre Browaeys

    5 jaar geleden
    Als men zelfs in hogere kringen geen contraceptie gebruikt (zie Delphine Boël), hoe kan dat dan verwachten van kansarme mensen.
  • Hans Nathalie Vandevoordt-Verluyten

    5 jaar geleden
    Als je in het belang van het kind denkt, laat je het zijn waar het nu is, ik zie geen enkele reden waarom ze ooit terug zou moeten gaan naar de biologische moeder
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Beginnen met een les in zwangerschapspreventie en verplichte sterilisatie voor individuen die geen verantwoordelijkheid kennen zou een betere uitspraak geweest zijn.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Wat baat het voor sommigen, ze hebben voorlichting, de pil, de prikpil, het condoom, het spiraaltje, de after-pil en toch nog lappen ze het, zonder abortus te overwegen. Dergelijke mensen zijn sukkelaars die moeten geholpen worden, zeker niet gestraft.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Een kindje, een pasgeborene, een baby, hoe erg je eigen situatie ook is, leg je niet in februari aan de voet ergens van een dennenboom,... tenzij je uit bent op moord en te laf zijt het echt te doen. Er bestaan in dit land genoeg mogelijkheden om normaal te bevallen en het kind af te staan, zelfs anoniem. Deze moordenares had blijkbaar niet op de alerte buschauffeur gerekend. Dezen die dit soort gedrag verdedigen, hebben zelf geen kinderen of zijn in staat hetzelfde te doen!