© Liebrecht Krznaric

© Liebrecht Krznaric

thumbnail: null
thumbnail: null

20 Truienaren fietsen voor een veilige fietsomgeving tijdens verlichte Critical Mass

Na een geslaagde eerste editie eind september organiseerde Fietsersbond Sint-Truiden op vrijdag 30 november een tweede Critical Mass fietstocht in Sint-Truiden.

Liebrecht Krznaric

Net zoals in september mochten we ook deze keer een twintigtal enthousiaste fietsers verwelkomen, zelfs enkelen met een bakfiets of fietskar. Iedereen had zijn best gedaan om zo verlicht mogelijk deel te nemen, gaande van extra voor- en achterlichtjes tot kerstverlichting bevestigd aan helm of fietsmandje. Zo was de groep extra zichtbaar en kregen we heel wat verbaasde blikken van voorbijgangers.

Liebrecht Krznaric (Fietsersbond Sint-Truiden): “In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat we ons als fietser nog zichtbaarder maken voor andere weggebruikers. ‘Verlichting’ was voor ons dan ook een voor de hand liggend thema om te koppelen aan deze Critical Mass.”

Toevallig passeerden we stipt om 18.30 uur aan het stadhuis van Sint-Truiden waar op datzelfde moment ‘The Last Post’ werd gespeeld ter herinnering aan de Groote Oorlog. Alle fietsers stapten af en namen met eerbied deel aan dit herdenkingsmoment.

Wil je meer informatie over de Critical Mass in Sint-Truiden of over de activiteiten van de Fietsersbond Sint-Truiden? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina of stuur een e-mail naar sinttruiden@fietsersbond.be om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer