Zacht met kans op intense buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag krijgen we een afwisseling van enkele opklaringen en vaak bewolkte momenten. Lokaal kunnen er intense buien vallen met kans op onweer. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in Vlaanderen. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Er zijn rukwinden mogelijk tussen 60 en 70 km/u, of zelfs wat meer tijdens een felle bui. Dat meldt het KMI. Vanavond is het wisselend tot zwaarbewolkt met lokaal nog buien. In de tweede deel van de nacht wordt het vanuit het noorden droger en verschijnen er geleidelijk aan opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas moet men de ganse nacht rekening houden met een bui. De minima liggen tussen 3 en 6 graden. De wind zwakt af naar matig.

Morgen wordt het rustiger met lokaal nog enkele buien in de Ardennen en het noordoosten van het land. Elders is het overwegend droog met een wisselende bewolking, met vaak brede opklaringen. Het wordt minder zacht: de maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het westen. Morgenavond en een groot gedeelte van de nacht blijft het droog met een toename van de middelhoge en hoge bewolking. Op het eind van de nacht neemt de kans op wat regen in het westen toe. De minima worden bereikt rond middernacht en liggen tussen 0 en 5 graden.

Woensdagmorgen is er in het westen kans op wat neerslag. Elders begint de dag waarschijnlijk nog droog met vooral in de oostelijke landshelft kans op opklaringen. In de loop van de dag trekt een warmtefront over met overal een toename van de bewolking en wat lichte regen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Ardennen en 10 graden in het westen langs de grens met Frankrijk.

Donderdag is het bewolkt met van tijd tot tijd lichte regen. Het is zacht met maxima tussen 10 graden in de Ardennen en 13 graden in het westen, bij een strakke wind uit zuidwesten.

Vrijdag start bewolkt met wat regen. In de loop van de dag trekt een storing vanuit het noordwesten over ons land met regen of soms felle buien. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden. Tijdens het weekend zorgt een stevige wind uit west tot noordwest voor aanvoer van koelere en licht onstabiele zeelucht. De ruimte voor opklaringen neemt toe, maar soms kunnen er felle buien vallen. De maxima liggen rond 7 of 8 graden in het centrum.

bron: Belga