BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Waarom is N-VA zo hard tegen migratiepact Marrakech gekant? (En wat staat er letterlijk in de tekst?)

Overleeft de federale regering de heisa rond het VN-migratiepact? Alle regeringspartijen zeggen dat ze niet uit zijn op vervroegde verkiezingen, maar alle ogen zijn gericht op N-VA. Als enige regeringspartij heeft ze fundamentele problemen met het migratiepact. Een bijkomende interpretatieve nota toevoegen aan het VN-migratiepact volstaat niet. “Het pact zelf is problematisch”, zei vicepremier Jan Jambon voor aanvang van het N-VA-partijbureau. “Een regering die naar Marrakech gaat, steunen we niet”, zei voorzitter Bart De Wever ná het partijbureau. Maar waarom is N-VA zo hard tegen het pact?

119 reacties

  • Jos Denis

    5 jaar geleden
    Vreemd dat zoveel parlementsleden deze tekst zonder meer goedkeuren. Ook vreemd dat N-VA deze tekst in eerste instantie steunde. En ook nog vreemd dat deze tekst niet in één van onze landstalen kan worden gelezen. En het is correct dat in dit charter enkel over de rechten van immigranten wordt geschreven, en niet over plichten.
  • Marleen Geerts

    5 jaar geleden
    Eerst en vooral moet de tekst in het Nederlands getoond worden. Eigenlijk in de drie landstalen. Iedereen mag deze tekst in zijn/ haar officiële landstaal lezen en er zich een mening over vormen. En waarom a.u.b. mag de burger hier geen eigen mening over hebben? Of denken onze verkozenen dat wij = de bevolking, hier niet slim genoeg voor zijn? Overtuig ons a.u.b.????
  • romain van hoorebeke

    5 jaar geleden
    is er nu werkelijk geen enkele instantie in de mogelijkheid om dit pact in het Nederlands te vertalen? Hoeveel mensen begrijpen genoeg Engels om die tekst bte begrijpen, voor mij slechts 40% en dan nog, ik vraag me zelfs af of alle politiekers de tekst begrijpen
  • Gaston Miar

    5 jaar geleden
    Het was hier al 5 na twaalf, nu wordt het kwart na twaalf. Bedankt EU en VN.
  • Piet Paaltjes

    5 jaar geleden
    Makkelijk voor de VN om migratie op te leggen aan ons Belgenland. Welke verantwoording moeten zij afleggen aan de Belgische burgers? Hoe kunnen wij tov de VN onze onvrede overbrengen. Hoe kunnen wij deze VN ambtenaren wegstemmen? Is dit het democratisch globalisme?