Opschudding rond nieuwe Netflix-reeks ‘Baby’: “Serie verheerlijkt seksueel misbruik”

In Amerika is opschudding ontstaan over de Italiaanse dramareeks ‘Baby’ die sinds enkele dagen op Netflix te bekijken is. De zesdelige serie gaat over twee tieners die in de prostitutie verzeild raken en krijgt de nodige kritiek over zich heen.

ehu

’Baby’ is een zogenaamde Netflix Original en is van ver gebaseerd op het Italiaanse ‘Baby Squillo’-schandaal uit 2014. Toen kwam aan het licht dat twee meisjes van 14 en 15 uit Rome zichzelf prostitueerden om hun luxueuze levensstijl te bekostigen. Acht mensen, waaronder de moeder van één van de tieners, werden uiteindelijk gearresteerd.

© Matthias Clamer/Netflix

In Amerika heeft The National Center on Sexual Exploitation (NCOSE), een organisatie die strijdt tegen elke vorm van seksuele uitbuiting, haar ongenoegen geuit over hoe de reeks “sekshandel promoot”. Eerder dit jaar had het NCOSE al haar bezwaren overgemaakt in een brief die ook door 55 slachtoffers van sekshandel werd ondertekend. “Maar blijkbaar zijn winsten voor Netflix belangrijker dan slachtoffers van misbruik”, klinkt het fors.

‘Baby’ wordt door Erik Barmack, bij Netflix verantwoordelijk voor buitenlandse Originals, omschreven als “edgy” en ook dat stoot het NCOSE tegen de borst. “Er is absoluut niets edgy aan seksuele uitbuiting van minderjarigen”, stelt de organisatie. “Deze serie verheerlijkt seksueel misbruik en trivialiseert de ervaring die ontelbare minderjarige vrouwen en mannen die betrokken waren in sekshandel hebben moeten doorstaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer