De Britse bioloog en tv-maker David Attenborough houdt een speech op de klimaattop in Polen.
Volledig scherm
De Britse bioloog en tv-maker David Attenborough houdt een speech op de klimaattop in Polen. © EPA

David Attenborough maant politici aan tot actie op klimaattop in Polen: “Voortbestaan van de wereld waar we afhankelijk van zijn, ligt in jullie handen”

De officiële opening van de internationale klimaattop in Polen vandaag ging gepaard met een serie dramatische waarschuwingen. “We gaan helemaal niet de goede richting uit om de klimaatopwarming tegen te houden”, zei secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties in Katowice. De Britse tv-maker David Attenborough noemde de klimaatverandering “de grootste bedreiging voor de mensheid in duizenden jaren”.

38 reacties

  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Er is maar één oplossing voor alle problemen op deze planeet: Verminder het aantal geboorten zodat het aantal mensen daalt naar een leefbaar niveau. Twee miljard mensen en we kunnen nog miljoenen jaren mee. Doe zo verder zoals nu en binnen een tijdspanne van 500 jaar is de mens als volk verdwenen.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    David Attenborough is het troetelkindje van de BBC en heeft inderdaad prachtige natuurfilms gemaakt. Er was ook een andere natuurfilm maker: David Bellamy, die zo'n 400 TV uitzendingen over biologie, ecologie en milieu heeft gemaakt. Probleem: die was volgens de BBC te kritisch over de klimaatopwarming. Werd daarop door de "onpartijdige" BBC van het scherm geweerd...
  • Rene Meulenberg

    5 jaar geleden
    Al die supergrote ontmoetingen van duizenden mensen wat heeft dat al niet gekost de laatste jaren, voor dat geld had je de elektrische auto al duizenden euro's kunnen laten zakken en dus betaalbaar en zo miljoenen auto's vervangen door een elektrische auto,want dat zijn toch de grootste vervuilers van de wereld
  • Walter Thomassetti

    5 jaar geleden
    We kunnen zagen en zeveren maar 1 ding staat vast. Onze wereld gaat ten onder. Erg dat ik het moet zeggen, maar mijne tijd zal het wel duren. Aan de rest die het niet goed menen, steek uwe kop nog maar wat in het zand.
  • jaen court

    5 jaar geleden
    Onnozele overbetaalde idioten er is maar een probleem , overbevolking werk daar aan en de natuur heeft deze eeuw dit probleem zelf opgelost.