Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thinkstock

Steeds meer Belgen krijgen leefloon: stijging van bijna 75 procent op tien jaar tijd

In 2017 leefden 1.798.000 Belgen in een gezin met een inkomen onder de armoederisicogrens. Dat blijkt uit onderzoek in het jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting dat vandaag werd voorgesteld in Antwerpen. Gezinnen waar bijna niemand aan het werk is, gaan er sterk op achteruit.

59 reacties

  • Brostem Goeroe

    5 jaar geleden
    En ondertussen is het moord en brand schreeuwen om werkkrachten !! begrijpe wie kan.
  • lieve de vos

    5 jaar geleden
    Ik kan me voorstellen dat een ouder, in een echtscheidingsprocedure, ervoor kiest in de eerste plaats voor de kinderen te zorgen. In zo'n situatie ben je kwetsbaar, en daarop wordt je gepakt in deze ratrace maatschappij. Idem voor iemand die ziek wordt. Niemand vraagt daar om.
  • Jeannine Verbercht

    5 jaar geleden
    Jonge en gezonde mensen zouden geen leefloon mogen krijgen. Er staan genoeg vacatures open. Maar profiteren van een ander is gemakkelijker dan werken hé.
  • Marc Lehaen

    5 jaar geleden
    Ik krijg ook een leefloon alleen onder de naam "pensioen " waarvoor ik toch 43 jaar afgedragen heb.
  • Patrick Proost

    5 jaar geleden
    Beste Kris Delrue, de tijden waarover u nog spreekt zijn lang vervlogen! Er bestonden toen ook geen auto's voor iedereen, tv's, gsm's en noem maar op. Wat je niet kent, kan je ook niet missen!! Vandaag de dag wordt ons alles om de oren geworpen! Je zet de kat niet naast de melk en dan gaan zeggen dat ze er niet van mag proeven!!