Middelbare scholieren blokkeren de weg in Bordeaux.
Volledig scherm
Middelbare scholieren blokkeren de weg in Bordeaux. © AFP

Franse studenten op straat tegen onderwijshervormingen: ruim honderd scholen geblokkeerd

Meer dan honderd Franse lycea zijn vandaag, geheel of gedeeltelijk, geblokkeerd uit protest tegen de hervorming in de onderwijssector. Dat meldt het Franse ministerie van Onderwijs. Op verschillende plaatsen wordt er ook steun uitgesproken aan de gele hesjes.

3 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Eindejaars humaniora studenten werden elk jaar geloot om volgens hun gekozen studie toegelaten te worden aan de unief. Werden ze niet geloot, dan dienden ze zich voor een andere studerichting aan te bieden. De nieuwe hervormingen (begin 2018) schaffen de lotingen af. In de plaats daarvan: commissies beslissen over de studiekeuze van studenten. De pest wordt afgeschaft en je zit met cholera. Daarom zitten die ook op straat nu. Corrigeer me als ik verkeerd ben.
  • Jean Schrans

    5 jaar geleden
    De wereld draait zot. Eén schuldige: de burger aanvaardt geen autoriteit meer (vrijheid van rechten primeert op alles), noch van de overheid, noch van de leraar, noch van de politie, enz... als gevolg van het grootste probleem waarmee onze maatschappij te kampen heeft (en waarvan we de rampzalige gevolgen nog niet helemaal kunnen inzien), namelijk de dictatuur van social media die iedereen de kans geeft om zijn gal uit te spuwen, de digitale moderne klaagmuur !
  • Karel Flanders

    5 jaar geleden
    Het gaat heel goed in Frankrijk en de rest van Europa. Politici kijken vanuit hun ivoren torens om hun patronaten te dienen.