De “gele hesjes" voerden afgelopen weekend nog gewelddadige protesten in Frankrijk.
Volledig scherm
De “gele hesjes" voerden afgelopen weekend nog gewelddadige protesten in Frankrijk. © AFP

Gele hesjes wijzen overleg met Franse premier af wegens “te veel bedreigingen vanuit eigen achterban”

De Franse premier Edouard Philippe is vanmorgen gestart met gesprekken met verschillende politieke leiders om oplossingen te vinden voor de aanhoudende protesten van de "gele hesjes". Ook een aantal betogers zijn op vraag van president Emmanuel Macron uitgenodigd voor overleg, maar zij laten weten niet in te gaan op de uitnodiging uit veiligheidsoverwegingen.

9 reacties

  • Pierre Bonte

    5 jaar geleden
    Als je smiddags mensen hebt die niet eten omdat ze niet genoeg verdienen en je praat met hen en je deelt omdat die mensen nog willen werken,sorry se schande alom,haal nog maar meer vreemden binnen en zij alles geven,kom en zit eens in deze situatie dan versta je dit maar dat is ver van de groten he,ja de prijs gaan ze betalen,lossen gaan de mensen niet,succes Europa ,de start is gegeven,revolutie
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Overleg?.Er is geen overleg nodig ,laat de prijzen zakken en 't is opgelost ,regeringen zijn blijkbaar gebaad om onrust en oproer te schaffen,terwijl de taksen met 0.30 euro te laten zakken te simpele oplossing is blijkbaar.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Lang geleden bestormden de Fransen de Bastille en werd Egalité, Fraternité en Liberté geboren. Egalité is er niet, Fraternité ook niet meer en Liberté nog minder als je je gekooid voelt en iedere maand moeite hebt om te overleven. Hier is er ook geen gelijkheid, is er geen samenhorigheid en wordt er ons ook van alles opgelegd willen of niet.
  • rudy beernaert

    5 jaar geleden
    Macron had in zijn land moeten blijven als dr betogingen begonnen,maar meneer moest overal gaan feesten in Europa, nu staat het ganse land in de fik,mensen zijn het beu dat de rijken overal de dans ontspringen, dit wordt een gevaarlijke situatie, en ook voor ons land en heel Europa.
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Dus zoeken die gele hesjes geen oplossing of verbetering want ze weigeren opbouwende gesprekken te voeren. Dit is het bewijs dat hun eisen en akties ongegrond zijn, het is nu tijd om zeer hard tegen hun aan te treden.