Relschoppers - al dan niet met een geel hesje -  vernielden zaterdag het hek van het park  Jardin des Tuileries nabij het Louvre.
Volledig scherm
Relschoppers - al dan niet met een geel hesje - vernielden zaterdag het hek van het park Jardin des Tuileries nabij het Louvre. © AFP

Extra rechters naar Parijs om relschoppers te berechten - 72 procent Fransen steunt ‘gele hesjes’

111 relschoppers die zijn opgepakt na de hevige onlusten in Parijs in de marge van het zaterdagse gele hesjes-protest, blijven langer in de cel. Hun hechtenis is verlengd, schrijven Franse media. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner informeert vanavond het parlement over het buitensporige geweld.

18 reacties

  • marc cordewener

    5 jaar geleden
    Wie niet horen wil moet voelen...."de beuk erin" is het gevolg
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Rare jongens die gele hesjes: eerst hevig protesteren tegen belastingen, dan bewust en gewild voor miljoenen vernielingen aanbrengen, dan alles terug moeten herstellen en betalen met belastingen.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    De idealen van de gele hesjes kan je steunen maar zeker het vandalisme en de plunderingen niet . Het laatste is heel slecht voor het imago van de gele hesjes .
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Persoonlijk ben ik volledig tegen alle soorten geweld maar ik vrees dat liefjes betogen parels voor de zwijnen werpen is. Ook heel jammer dat al de schade door vandalisme waarschijnlijk van de eveneens hard werkende mensen zijn.
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    In Brussel daarentegen..... wordt vastgesteld dat veel van de opgepakte relschoppers "reeds gekend zijn bij het gerecht" en worden ze weer vrijgelaten. Misschien zullen er een paar enkelingen ooit voor de rechter moeten komen hiervoor, ik schat zo in 2021, en dan zal de "strenge rechter" hun nogmaals een werkstrafje geven, dat ze toch nooit zullen uitvoeren.