Bouwvallig winkelpand moet toch afgebroken worden, omleiding blijft

© dji

© dji

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het bouwvallig pand in de Kapellestraat moet worden afgebroken. Dat besliste het stadsbestuur maandag na een bijkomende expertise. Vier winkels moeten noodgedwongen dicht blijven. “Een streep door de rekening”, zegt Panos-uitbater Pieter Saron.

Dominique Jauquet

Slecht nieuws voor Calzedonia, Hunkemöller, GrandOptical en de Panos in de Kapellestraat. De winkels zullen nog minstens vier dagen dicht moeten blijven. Maandag werd een extra expertise uitgevoerd aan het bouwvallig pand waar tot vorige week kledingzaak Pimkie gevestigd was. Wat vorige week gevreesd werd, is gisteren bevestigd. Het gebouw staat op instorten en moet worden afgebroken.

De Kapellestraat blijft dus afgesloten ter hoogte van bovenvermelde winkels. “We zijn intussen dicht sinds vrijdagmiddag. 3,5 dagen al en het einde is dus nog niet in zicht”, zegt Pieter Saron, uitbater van de Panos. “Dit is een serieuze streep door de rekening. We draaien gemiddeld een omzet van zo'n 2.000 euro. Op topdagen als afgelopen weekend is dat 3.000 euro. We zijn zeven op zeven dagen open. De dagelijkse inkomsten zijn nodig om de huur en andere kosten te kunnen betalen”, zegt Saron.

In afwachting van de sloop is er een omleiding voor de shoppers via het winkelcentrum in het Feest- en Kultuurpaleis. Swarovski, die net naast Pimkie ligt, is eveneens bereikbaar via dit winkelcentrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen