Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat gebeurt er als de regering écht valt over het migratiepact Marrakech?

Wat als de regering echt valt over migratiepact en Michel zijn ontslag gaat aanbieden bij de koning? Moeten we dan opnieuw gaan stemmen? Wat zijn de opties? 

35 reacties

  • Francois Voortman

    5 jaar geleden
    Meest waarschijnlijke in dit zotte land lijkt me scenario 5: de truken van de foor. En ze zullen zelfs nog met fierheid durven verklaren dar ze weer een mooi Belgisch compromis hebben bereikt.
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Zo kan je zien dat de politiekers niet meer voor de burgers is , maar gewoon straal genegeerd word .mooie democratie in dit apenlandje .
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Verkiezingen te kort op elkaar als excuus is gewoon belachelijk. Misschien wil het volk wel gaan stemmen en heeft men gewoon schrik van het resultaat. Meer inspraak voor de burger is een mooie slogan van de beroepspolitici zolang het maar geen verkiezingen of referenda zijn.
  • Franc saas

    5 jaar geleden
    ben geen NVA voorstander, maar moet wel toegeven dat ze gelijk hebben.
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Optie 5 het zgn parodiescenario lijkt mij het verstandigste. De regering biedt haar ontslag aan, de koning houdt het ontslag in beraad tot na 11 december, België kan dan niet tekenen, daarna weigert de koning het ontslag en kan er verder geregeerd worden. Een soort Boudewijn-scenario. Het gezicht van premier Michel is gered en de Belgische bevolking heeft haar zin gekregen.