© JAA

© JAA

© JAA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zware voet? Meteen rood licht: “Pestlichten”

De heraanleg van de Torenstraat in Wommelgem start op 1 maart 2017. De gemeente verwacht veel van de vier nieuwe slimme verkeerslichten. Die springen vanzelf op rood wanneer iemand te snel komt aanrijden en kunnen ook nog eens flitsen.

jan auman

Twee lichten komen er aan de school, waar je 30 kilometer per uur mag rijden. De andere set komt tussen de Beuken- en Salicatilaan, waar de grens op 50 kilometer per uur ligt.

“Deze nieuwe soort verkeerslichten zijn uitgerust met snelheidsgevoelige camera’s”, legt schepen Van Scharen uit. “Komt er een automobilist aangereden met een te hoge snelheid, dan springt het licht op rood. Negeert die chauffeur dat stoplicht, dan wordt hij geflitst en later mogelijk nog beboet voor die te hoge snelheid.”

Sommigen spreken nu al van pestlichten, zeker als die ook ’s nachts zullen registreren. Bart Van Scharen: “We zullen de ingebruikneming goed aankondigen en weggebruikers ook ter plaatse via signalisatie waarschuwen. Op extra inkomsten zijn we niet uit. Dat geld gaat niet naar de gemeentekas, maar naar het verkeersveiligheidsfonds.”

Lees in Gazet Van Antwerpen editie Zuid meer over de heraanleg van de Torenstraat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER