Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP/NASA

NASA-sonde bereikt asteroïde die volgende eeuw tegen de aarde kan knallen

Na een reis van twee jaar heeft de NASA-sonde OSIRIS-REx vandaag asteroïde Bennu bereikt, waar het ruimtetuig binnenkort stalen verzamelt om naar de aarde te brengen. Daarmee kunnen wetenschappers meer te weten komen over hoe het zonnestelsel is ontstaan. Bijzonder: er is een kleine kans dat de asteroïde in de 22ste eeuw op aarde botst, met mogelijk catastrofale gevolgen. 

4 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    1 op 2700 kansen is veel. Maar daartegen heeft ofwel de mens zichzelf al vernietigd, ofwel de natuur door klimaatveranderingen de mens bijna geheel uitgeroeid - evenals de dieren. Door menselijke oorzaak niet te vergeten.
  • Filip Eriksen

    5 jaar geleden
    Toen de babyboom generatie nog les gaf aan onze kinderen stonden deze qua taalkennis en wiskunde aan de top van de wereld. Nu kan zelfs de juffrouw geen Frans meer spreken..... Ik bedoel maar... moest Mr. Borremans even tijd hebben om van zijn smartphone op te kijken en dit te lezen.
  • Eddy Borremans

    5 jaar geleden
    Om het met de woorden van de babyboomgeneratie en de generaties daarvoor te zeggen (pensioen, klimaat)... “Dat zijn zorgen voor later, je moet de problemen pas aanpakken als ze er zijn”.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Een botsing met de aarde is aldus even onwaarschijnlijk als deze van andere in de laatste tien jaar. Hoe dikwijls werd hoog geblazen, dat er eentje ons zou raken? Niets gebeurde. Uitsluiten kan men het niet, maar de kans is zo klein, dat ongerustheid totaal misplaatst is.