Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Doktersbezoek kost vanaf volgend jaar drie procent meer

De honoraria voor een raadpleging van de huisarts, een huisbezoek of het globaal medisch dossier (gmd) stijgen vanaf januari met 3,33 procent. 

36 reacties

  • Kristien Brosens

    5 jaar geleden
    En wat met de logopedisten. De vraag blijft stijgen met wachtlijsten tot gevolg. Zij maken lange dagen. Hangen vast aan lage tarieven. Veel administratieve taken voor de ziekenfondsen. Verslagen schrijven. Vele kinderen krijgen de hulp die ze hard nodig hebben. Maar de logopedisten doen dit bijna voor niets met volle overgave misschien mag er ook eens aan hen gedacht worden.
  • Davy Addiers

    5 jaar geleden
    Vergelijking met kinesisten slaat werkelijk nergens op. Oké,een half uur per patiënt maar niet non stop 30 minuten actief met patiënt bezig. Er is nagenoeg bij elke kinesist meer dan 1 behandelcabine waar elke patiënt een half uur verblijft. Op die manier is er op een uur tijd een behandeling voor 4 patiënten. Evenveel als bij de huisarts waar een kwartier per patiënt wordt uitgetrokken. Dat het ereloon voor een huisarts hoger ligt is meer dan normaal. Remember het aantal jaar studies aub!
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Het remgeld neemt toe, dat wordt dus duurder. Niet meer of niet minder. Toch zal ik nog vaker naar de huisarts gaan. Zo zie ik mijn belastinggeld nog eens terug.
  • Vic Smeets

    5 jaar geleden
    Jo vandenberghe.... Inderdaad dat klopt. Vooral omdat mijn huisarts werkt van 8 to 21.... Als je sarcastisch wil doen ..... Check dan je feiten. Ong 3 patiënten per uur is 75 euro bruto. Vind jij dat te veel voor die verantwoordelijkheid. En dan nog continu door die dikke overstelpt te worden met regeltjes????
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    De leden van de ziekenkas zullen wel meer lidgeld moeten betalen en dat voelt iedereen dan wel. De meerkost moet betaald worden.