In het liedje ‘Baby It's Cold Outside’ is de (seksuele) spanning tussen een man en een vrouw in een tijd van strakke conventies over de contacten van jonge vrouwen met mannen duidelijk voelbaar.
Volledig scherm
In het liedje ‘Baby It's Cold Outside’ is de (seksuele) spanning tussen een man en een vrouw in een tijd van strakke conventies over de contacten van jonge vrouwen met mannen duidelijk voelbaar. © Thinkstock

Radiostation bant ‘seksistisch kerstliedje’: “Tekst kan echt niet meer in deze #MeToo-tijden”

Elk jaar is er in de VS al discussie geweest over het oude kerstliedje ‘Baby, It’s Cold Outside’, maar dit jaar heeft een radiostation in Ohio effectief besloten om het niet meer te draaien. De reden? De tekst van het duet uit de jaren veertig, waarin de man herhaaldelijk bij een vrouw aandringt om te blijven met het argument dat het “buiten koud is” wordt “manipulatief en seksistisch” geacht, “ook al was het toen een andere tijd”.

32 reacties

  • Marc Van Horebeek

    5 jaar geleden
    Misschien ook Sneeuwitje aanpassen want de prins kust zonder vragen en dus zonder toestemming Sneeuwitje!!! Hebben de mensen die hiermee hun dagen vullen niks anders te doen, amaai wat een spannend leven ...
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp kon dat vroeger dan wel?
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    @Carlos Simonis, ik wil je verbeteren de wereld is al gek, helaas binnenkort durf je als man zelfs geen goede morgen of goede dag zeggen tegen een vrouw bang dat ze denken dat je slechte bedoelingen hebt.
  • Mandy Roovers

    5 jaar geleden
    Juist ja en de HipHop genre met teksten waarin vrouwen bepaalde namen krijgen is niet degraderend... lol
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is niets manipulatief en seksistisch aan. Gewoon het spel van plagen en verleiden door geliefden. Volwassenen die beide in dezelfde kamer zijn en de ander tot niets dwingen. De huidige generaties weten zelfs niet meer hoe ze speels en subtiel kunnen flirten en met elkaar kunnen omgaan. Daardoor ontstaan situaties van echt grensoverschrijdend gedag.