Jambon: “Het zou heel mooi zijn als Jean-Marie Pfaff ereburger van Brasschaat zou worden”

Brasschaats burgemeester Jan Jambon (N-VA) heeft ex-Rode Duivel Jean-Marie Pfaff gevraagd om ereburger te worden van zijn gemeente. Dat deed Jambon dinsdagochtend (als grapje?) op Radio 2 Antwerpen.

JaTi

Pfaff was dinsdag uitgenodigd in de studio van ‘Start Je Dag’ op Radio 2 Antwerpen. De jarige ‘El Sympatico’ kreeg er gelukwensen van Brasschaats burgemeester Jan Jambon. “Het zou heel mooi zijn als Jean-Marie ereburger van Brasschaat zou worden”, zei Jambon. “Maar ik weet niet of hij dat zou aannemen.”

De ex-doelman van onder meer SK Beveren en Bayern München ging er maar al te graag op in. “Dat neem ik met plezier aan als jij het me vraagt, Jan”, aldus Pfaff. “Ik zou er zeer fier op zijn want mijn familie en ik wonen heel graag in Brasschaat.”

© Radio 2 Antwerpen

Jammer genoeg voor Pfaff, die dinsdag 65 werd, gaat het toekennen van een ereburgerschap niet zo snel. “Ho rustig maar, zo snel is dat niet geregeld”, temperde Jambon de verwachtingen. “Ik kan dit niet op mijn eentje beslissen, dat doet de gemeenteraad. Een ereburgerschap moet namelijk breed gedragen zijn. Elk jaar bekijken we wie ereburger van Brasschaat kan worden maar in het geval van Jean-Marie kunnen we dat zeker in gang zetten. Voor zijn 70ste verjaardag is het zeker geregeld”, lachte Jambon.

Brasschaat op wereldkaart gezet

Pfaff en Jambon kennen elkaar goed. “Ik kom Jean-Marie regelmatig tegen en je zou niet zeggen dat hij al 65 is”, aldus de vicepremier. “En als er iemand Brasschaat op de wereldkaart heeft gezet van München tot in Turkije dan is hij het wel. Ook zijn docusoap op VTM heeft onze gemeente bij een breed publiek bekendgemaakt. Tijdens de hoogdagen kwamen er zelfs Nederlandse toeristen om alle plekjes van de Pfaffs te spotten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER