Leden Balthazar met eigen soloprojecten op Radio 1 Sessies

Balthazar gaat dit jaar de Radio 1 Sessies aftrappen. Alle leden zullen er met hun soloproject op het podium staan, zo hebben ze zelf aangekondigd in "De wereld vandaag". De andere dagen staan Het Zesde Metaal, Eefje De Visser en Trixie Whitley op de affiche. Tickets zijn vanaf nu te koop.

"We hebben er zeker zin in", klonk het over het optreden dat op 14 november is gepland in Trix in Antwerpen. "Het is net een periode waarin we wat gestopt zijn met live op te treden, het is dus tijd voor iets speciaal. Iedereen zal er met zijn eigen soloproject spelen. Het is dus wat anders dan andere Radio 1 Sessies."

De leden van de band zullen die avond de kern vormen, maar worden dus bijgestaan door Warhaus (van Maarten Devoldere), Zimmerman (van Simon Casier), J. Bernardt (van Jinte Deprez) en Cordette Quartet (van Patricia Vanneste). Ook Faces on TV en Pomrad treden aan.

Een dag later - op dinsdag 15 november - zal Eefje de Visser de Sessie in goede banen leiden. De Nederlandse zangeres brengt de hiphop- en kleinkunstartiest Tourist LeMC mee, de Nederlandse analoge synthesizer-wizzard Falco Benz en WWWater, een project van Charlotte Adigéry, bekend van haar werk bij Baloji en Arsenal.

Het Zesde Metaal mag op woensdag 16 november het podium op. Die groep brengt een opmerkelijke gast mee: Koen Wouters van Clouseau. "Ik kijk erg uit naar mijn duet met hem. Het zal een hele eer zijn voor mij om met zo'n monument samen te mogen zingen", zei zanger Wannes Cappelle in "De ochtend".

Andere muzikale gasten die samen met Het Zesde Metaal zullen optreden zijn Tine Reymer, bekend als actrice, maar ook zangeres, Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers, Johannes Verschaeve van The Van Jets en de jonge Belgisch-Egyptische singer-songwriter Tamino. "Een ontdekking", aldus Cappelle.

Matthias Engels

Op donderdag 17 november staat Trixie Whitley op het podium. De Belgisch-Amerikaanse brengt haar New Yorkse band mee naar Antwerpen, waar onder meer jazzbassist Chris Morrissey in zit. Daarnaast zullen ook Ian Clement, Echo Beatty en STUFF te zien zijn.

Het concept van de Radio 1 Sessies blijft ongewijzigd. Een centrale artiest of band nodigt een aantal muzikale gasten uit voor een exclusieve concertavond in Trix in Antwerpen.

All rights: www.joostvh.be

Meest gelezen