Theo Francken (N-VA)
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA) © Photo News

N-VA houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar

De N-VA hield gisterenavond een crisisvergadering in het hoofdkwartier in Brussel, maar de partijtop houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar. Wanneer N-VA-staatssecretaris Theo Francken het pand in de Koningsstraat verliet, was het enige wat hij kwijt wilde dat hij "nog steeds staatssecretaris" is in de regering. Ook Vlaams fractieleider Matthias Diependaele hield de lippen stijf op elkaar.

13 reacties

  • Nancy De Croock

    5 jaar geleden
    De media zou neutraal moeten zijn maar hekelt de NVA, het zijn de andere partijen die meelopen met wat Europa voorschrijft, bekijk eerst het migratiepact ( is niet bindend maar toch een crisis waard ) en geef dan je mening over welke partijen hun broek afsteken.
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Eieren of jongeren ! Denk maar eens serieus aan de volgende verkiezingen in't vooruitzicht.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Alle politici zeggen steeds, wij politici moeten luisteren en doen wat de man in de straat van ons verlangt en vraagt, maar met dat pact doen ze juist wat de meeste Belgen niet verlangen, nl dat ze dat niet bindend pact niet tekenen.
  • dirk van den broecke

    5 jaar geleden
    trek er de stekker uit NVA de rest denkt ook aan zijn eigen belangen
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Hoe kan mr Theo Francken nog functioneren als staatssecretaris voor asiel en migratie als de premier een verdrag of intentieverklaring tekent dat haaks staat op het beleid van mr Francken? De regering is in dit opzicht uiterst hypocriet en bovendien lijkt het mij meer dan waarschijnlijk dat een overgrote deel van de bevolking de politiek van mr Francken steunt en dus het verdrag niet steunt.