N-VA in crisisvergadering, maar partij houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar

© Photo News

N-VA houdt momenteel een crisisvergadering in het hoofdkwartier in Brussel, maar de partijtop houdt de lippen voorlopig stijf op elkaar. Zonet verliet N-VA-staatssecretaris Theo Francken het pand in de Koningsstraat, maar het enige wat hij kwijt wilde, is dat hij “nog steeds staatssecretaris” is in de regering.

LEES OOK. Premier Michel gaat naar Marrakech en vraagt parlement zich uit te spreken over migratiepact

Na twee dagen van topoverleg in het kernkabinet hakte premier Charles Michel de knoop dinsdagavond door: hij gaat naar het parlement om er steun te vragen voor het VN-migratiepact, en gaat volgende week naar Marrakech, waar de tekst officieel wordt aangenomen.

Die twee demarches “duwen N-VA uit de regering”, kondigden kopstukken eerder al aan. Maar dinsdagavond volgde nog geen officiële reactie, en het is ook niet zeker of die er nog komt. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken verliet zonet het partijhoofdkwartier, maar hield het bij “geen commentaar”. Het enige wat hij zich wel liet ontvallen, is dat hij nog altijd staatssecretaris is.

Grapje van De Wever op Instagram

N-VA-voorzitter Bart De Wever zit in elk geval ook in de Koningsstraat. “op de vergadering in Brussel hebben ze mij de Zwarte Piet gegeven... dat kan maar smaken”, schrijft hij op zijn Instagrampagina bij een foto van een chocolade ventje. Op inhoudelijk commentaar van de N-VA-kopman is het vermoedelijk wachten tot morgen/woensdag.

LEES OOK. N-VA-voorzitter Bart De Wever kan er nog mee lachen: “Ze hebben mij de Zwarte Piet gegeven”

Iets voor 23 uur kwam Vlaams fractieleider Matthias Diependaele nog naar buiten. Ook hij hield de lippen stijf op elkaar.

Normaal gezien wordt morgenochtend/woensdagochtend in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken gestemd over twee resoluties waarin staat dat de regering het VN-migratiepact goedkeurt. De premier krijgt alvast de steun aangeboden van oppositiepartijen Ecolo/Groen en SP.A.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen