© Familie

‘Familie’ neemt opnieuw afscheid van personage

De VTM-serie Familie heeft afscheid genomen van het personage Agnes, en dus ook van actrice Monika Dumon. Aanvankelijk bedoeld als een gastrol, bleef Agnes bijna drie jaar in de reeks aanwezig.

tove

© Familie

Actrice Monika Dumon heeft maandag een punt gezet achter haar rol in de VTM-reeks Familie. Dumon werd in december 2013 geïntroduceerd als Agnes Moelaert, de zus van Mathias (Peter Bulckaen). In de lente raakte bekend dat Dumon uit de reeks zou geschreven worden, omdat de scenaristen vonden dat het personage opgebruikt was. Het afscheid van Agnes verliep niet zonder slag of stoot. Onlangs ontdekten Benny (Roel Vanderstukken) en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) dat zij diegene was die het adoptiebureau had ingelicht over hun financiële problemen, waardoor het koppel plots geen kans meer maakte op een adoptiekindje.

Benny, die van meet af aan dacht dat June achter het verraad zat en daardoor nog steeds verdacht is voor de moord op haar, ging daarbij compleet door het lint. Ook bij haar partner Patrick (Ludo Hellinx), de vader van Liesbeth, heeft Agnes het voorgoed verkorven. Agnes kon de brokken niet meer lijmen en besliste maandag om terug naar Frankrijk te verhuizen. Daar woonde het personage in het verleden al met haar dochter Delphine (Annelore Crollet).

Voor actrice Monika Dumon liep haar passage bij Familie samen met een groot persoonlijk drama. Toen ze eind 2013 in de reeks werd geïntroduceerd, kreeg ze te horen dat ze borstkanker had. Dumon verkoos een lange behandeling, zodat ze in de reeks kon blijven spelen. Dat moest ze wel enkele maanden met een pruik doen. Dumon liet toen nog weten dankbaar te zijn dat ze ondanks haar ziekte aan het werk kon blijven. Nu is ze al een tijdje weer genezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer