Jean-Pierre Van Rossem smijt zich tegenwoordig op de schilderkunst.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Van Rossem smijt zich tegenwoordig op de schilderkunst. © RV

Waarom Jean-Pierre Van Rossem zo’n drang had naar zelfdestructie: “Hij achtte zichzelf verantwoordelijk voor de dood van zijn broertje”

ShowbizzJean-Pierre Van Rossem (73). Zijn turbulente leven werd gebald in een tweedelige docureeks die op 4 en 11 december op VIER te zien was. De steile opmars als steenrijke beursgoeroe, zijn teloorgang met bijkomende celstraf, een handvol getroebleerde liefdesrelaties en één gitzwarte tragedie. Een onherstelbare kras op zijn ziel, die tot op de dag van vandaag zijn doen en denken beheerste. Dag Allemaal doet het verhaal.

8 reacties

  • Kurt Lannau

    5 jaar geleden
    Elk menselijk leven verdient herdacht te worden wanneer dat leven ophoudt te bestaan. Zolang het goede met het slechte hun plaats krijgen.
  • Walter Hermans

    5 jaar geleden
    1 der grootste economen ons land gekend heeft , Een enorm intelligent Genie!!!! Vaarwel JP !!
  • Sam Bosmans

    5 jaar geleden
    Top kerel !!!
  • Dirk Sonck

    5 jaar geleden
    JP is een excentriekeling, een rebel, een anarchist. Maar ook een meesteroplichter. Vergis u niet. Zijn schilderijen doen wat denken aan de stijl van wijlen Herman Brood.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Jean Pierre Van Rossem is gewoon een bohémien, maar ene van die soort die het leven kleurde maar nooit in de voetsporen wilde van la haute finance. Zelfs met al zijn fratsen en bedrog hielden de mensen van hem omdat hij durfde confronteren en het nog doet. Wel zag ik dat hij nog gulzig rookt. Het werd hem verboden. Het weet het dus. Maar ja...