Verdachte toont op strand van Knokke hoe hij lichaam van Sofie Muylle versleepte

In Knokke is woensdagochtend in alle vroegte de reconstructie gehouden van de moord op Sofie Muylle. Het parket hoopte met deze wedersamenstelling een antwoord te krijgen op een cruciale vraag: is het meisje verkracht, gefolterd en vermoord door Roemeen Alexandru C.? Of heeft hij haar na de verkrachting zieltogend achtergelaten, waarna ze omkwam in de vrieskou?

cds,tlg,tg

De reconstructie begon om 6 uur. Dat die nu plaatsvond, bijna 2 jaar na de dood van Sofie, heeft onder andere te maken met het feit dat het een tijdje geduurd heeft vooraleer de verdachte kon gevat worden. En toen dat gebeurd was, moest die verdachte, Alexandru C. nog worden uitgeleverd. Pas dan konden de verdere onderzoeksdaden, verhoren,... uitgevoerd worden.

LEES OOK. Reconstructie moet twee jaar na dood Sofie Muylle duidelijkheid brengen: assisen of niet?

De reconstructie begon zo vroeg omdat de onderzoekers de omstandigheden zo veel mogelijk wilden doen lijken op de weers- en omgevingsomstandigheden van die 22 januari in 2017. Zo zou onder andere de stand van de maan vandaag hetzelfde zijn als toen. Maar omdat het vandaag bewolkt is, maakt dat voorlopig niet veel uit.

De verdachte droeg een halfblauw jasje zonder mouwen, zodat dit toch wat leek op wat hij aanhad toen Sofie Muylle stierf. De originele jas is niet teruggevonden.

De reconstructie begon op de dijk. Daarna verplaatste alles zich naar het strand. Daar heeft de verdachte aan de speurders getoond hoe hij het lichaam versleept heeft. Slachtoffer werd gespeeld door een figurante in wit pakje.

“We kunnen enkel zeggen dat de verdachte een vlotte en meewerkende houding heeft aangenomen”, aldus procureur Céline D’havé. In totaal nam de reconstructie ruim vier uur in beslag.

© *

© *

De Roemeense verdachte houdt vol dat hij de vrouw niet heeft vermoord. Hij geeft wel toe dat hij haar misbruikt heeft en zegt dat ze nog leefde toen hij nadien vertrok. Hij heeft alles zelfs gefilmd met zijn gsm.

Het is nu aan het gerecht om te beslissen hoe ze de feiten kwalificeren. En of hij zich uiteindelijk voor het hof van assisen zal moeten verantwoorden voor moord of niet. In het andere geval verschijnt hij voor de correctionele rechtbank.

© tlg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen