Karin Jiroflée.
Volledig scherm
Karin Jiroflée. © Photonews

"De Block kiest kant van artsen en installeert zo klassensysteem in gezondheidszorg”

GezondheidOppositiepartij sp.a deelt de bezorgdheid van de Christelijke Mutualiteit (CM) over de dure verblijven in eenpersoonskamers in ziekenhuizen. De Vlaamse socialisten verwijten minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) dat ze de problemen van de onderfinanciering van de ziekenhuizen al jaren voor zich uit schuift.

22 reacties

  • willy verbeeck

    5 jaar geleden
    Waarom moet een Arts voor hetzelfde werk in een eenpersoonskamer MEER krijgen dan voor hetzelfde werk in een meerpersoonskamer? Kan iemand mij uitleggen wat dat verantwoord?
  • Tom Vanlangenakker

    5 jaar geleden
    De voorbije 4 jaren drie maal geopereerd. Elke keer op een kamer samen met hoogbejaarde mannen. Dit deden ze zodat ik hen in oog kon houden en hen zou verwittigen als er problemen waren. In 2019 nog 2 operaties voorzien. Ga vragen voor een privékamer. Ben ik ook gerust :-) en de hospitalisatieverzekering betaald toch :-)
  • Eddy Jans

    5 jaar geleden
    Mr. Dalemans denk dat de artsen hier zelf voor kiezen (tenandere zij reeds eerder een inkomen of niet) . U en ik betalen mee aan hun opleiding.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zo juist nog op bezoek geweest bij een gepensioeneerde volbloed socialist, hij had geen hospitalisatie verzekering en in discussie met zijn vrouw, zei hij dat de gezondheidszorg best betaalbaar is, dat ze geen bijkomende verzekering bij het ziekenfonds moesten nemen. De misbruiken moeten uit het systeem en alles wordt terug betaalbaar.
  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    Dat men de tarieven van tandartsen maar eens dringend bekijkt, we gaan stilaan naar toestanden zoals in de USA, ondanks dat de studie grotendeels door de belastingbetaler betaald wordt,doen ze alsof ze studieleningen moeten afbetalen,150 € voor een controle van 15 minuten en als U bij ons komt staan we er op dat U 2 maal per jaar komt,en nee mijnheer we zijn niet geconventioneerd.