Sander Loonens.
Volledig scherm
Sander Loonens. © Benny Proot

“Is dit de kracht van verandering of steekt minister Loones gewoon zijn kop in het zand?”

Sociaal conflict“Is dit de kracht van verandering of steekt minister Loones gewoonweg zijn kop in het zand?” Vakbond ACV Openbare Diensten is niet opgezet met de houding van kersvers minister van Ambtenarenzaken Sander Loones (N-VA) in de onderhandelingen over de modernisering van het federale ambtenarenstatuut. Loones zou “een paar kleine toegevingen” willen doen over de verloven, maar zou voor het overige niet willen onderhandelen.

11 reacties

  • jan geens

    5 jaar geleden
    Ik denk dat “ de bestaande toestand” dan ook al VEEL te duur is voor België en zijn niet tegenstaande super zware belastingen.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Het grote verschil met de prive is dat voordelen door bedrijven betaald worden en dat werknemers kunnen ontslagen worden als ze niet presteren . Bij ambtenaren worden voordelen door de gewone belastingbetaler betaakd en vastbenoemden kunnen niet ontslagen worden...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Begrijp ik dat goed ? Voor ACV een doorn in het oog. “Iemand die twee onvoldoendes krijgt op 20 jaar tijd kan worden ontslagen". Als je in de privé twee onvoldoendes hebt op 6 maanden mag je al opstappen. Waar zijn die eigenlijk mee bezig ?
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    De vakbond onderhandelt inderdaad voor HAAR leden maar met iedereen in gedachten. Heb jij een vakbond op de werkvloer? Heb je een CAO? ... Verlofdagen ambtenaren is een vorm van niet-geldelijke verloning (ze kunnen de huur er niet van betalen) om zich gelijk te stellen met de privé
  • Yannick V

    5 jaar geleden
    Er zijn vele andere werknemers die geen ambtenaar zijn die het ook slecht hebben en amper rondkomen met minder dan 1500€ netto, wanneer komt daar eens een vakbond voor op? Of handeld het acv hier enkel uit eigenbelang?