Premier Charles Michel, internationale handelsdirectrice Angel Zhao en minister van Werk Kris Peeters.
Volledig scherm
Premier Charles Michel, internationale handelsdirectrice Angel Zhao en minister van Werk Kris Peeters. © Photo News

Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro in Luik

EconomieAlibaba gaat op de Luikse luchthaven 75 miljoen euro investeren om er zijn eerste logistieke hub van Europa in onder te brengen. Dat heeft de Chinese internetreus gezegd naar aanleiding van de officiële ondertekening van de intentieverklaring tussen Alibaba enerzijds en België en Wallonië anderzijds. Die ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de Waalse en federale regeringen, onder wie ook premier Charles Michel.

8 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Er stromen nu al massa's Chinese producten op de Europese markt die niet voldoen aan de EU-regels op gebied van veiligheid en concurrentie beding. De wijze waarop die zaken nu toestromen wordt gewoon oncontroleerbaar met alle gevolgen voor de Europese industrie. Als je daarvoor op de correcte werkwijze van China rekent dan heb je één zekerheid, dat is dat je geflest bent.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Eerst even afwachten of ze aan voldoende werkwillig personeel geraken . Dan eens kijken of ze het een vol jaar uithouden zonder te staken . Hopelijk lukt het , want de Chinezen geven meestal geen tweede kans .
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    De vrije keuze tweede taal is voor de meerderheid van de Franstalige Belgen het Engels, de wereld taal. Dit is een van de elementen die bepalend kunnen zijn voor de keuze van de regio om te investeren. De Vlamingen blijven aanmodderen met het Frans als tweede taal tegen de zin van de meerderheid in Vlaanderen.
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Jobs jobs jobs vertellen Premier Charles Michel en minister van Werk Kris Peeters ? Dat zijn jobs die tegen uit buiting salarissen worden betaald. Als je met jou auto naar daar moet komen om te werken leg je al bij en heeft de Premier ook al in jou zakken gezeten van de te dure diesel .
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    als onze politiekers denken hier een meerwaarde uit te halen of werk bij te hebben dus jobs , zijn ze er volledig naast ? de chinezen brengen hun eigen volk mee , met het vliegtuig ? zie je bij primark belgen of vlamingen werken?