Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Het avondeten overslaan in ruil voor meer energie en een slanker én gezonder lijf: werkt het 16/8-dieet?

Bij het 16/8-dieet eet je niet meer op vaste tijdstippen verspreid op een dag, maar las je op een flexibele manier vastenperiodes in. Door bijvoorbeeld alleen te ontbijten en te lunchen binnen 8 uur en daarna 16 uur niks meer te eten tot de volgende ochtend. Je zou er gezonder van worden én slanker. Maar is 16 uur per dag vasten inderdaad het geheim voor een betere gezondheid? Wij vroegen het aan diëtiste Lynn De Merlier. 

12 reacties

  • Catherine Aerts

    5 jaar geleden
    Ik doe aan 14/10 “dieet” ( al ruim 20 jaar mijn vaste eetpatroon ) en heb een vrij bewegingsintensieve job. Zo blijft m’n gewicht op peil met slechts een lichte schommeling. Ik heb nog nooit overgewicht gehad.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Inderdaad meer calorieën verbruiken dan dat je inneemt! Maaltijden overslaan lijkt mij geen goed idee want dan ga je uw metabolisme naar beneden halen. Mensen met een hoog metabolisme kunnen veel eten zonder bij te komen door hoge verbranding. Als je uw lichaam straft door eten te onthouden zal uw lichaam zich aanpassen en uit minder eten meer opslaan om als reserve te dienen voor die lange onthouding te compenseren.
  • Thierry Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Het militair dieet is heel goed. Je verliest 5 kilo op een week tijd en je voelt weer wat honger is, je voelt je meer levend dan ooit. Want het zijn suikers die ons loom en moe maken, niet een gebrek aan calorieen.
  • Joris Janssens

    5 jaar geleden
    Ik eet sinds mijn puberjaren zelden een ontbijt. Na een aantal kilo blijf je gewoon op een basis gewicht steken. Sinds ik met de fiets naar het station ga ben ik 10 kilo kwijt en blijf ik stabiel. Conclusie is simpel. Verbruik meer calorieën dan je inneemt. Zo simpel is het.
  • jurgen van spaendonk

    5 jaar geleden
    OMAD lijkt me niet aan te raden... Ik eet zelf al jaren slechts 1 maaltijd per dag (avondeten) en kamp hierdoor met overgewicht, ondanks het aantal calorieën per dag maar 1600 bedraagt.