Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Radicalisering in thuisonderwijs. Crevits: "Onderwijsinspectie is geen opsporingsdienst”

De Staatsveiligheid en de Vlaamse onderwijsinspectie proberen te komen tot een duidelijke rolverdeling in het opsporen van mogelijke radicalisering in het huisonderwijs. Hier en daar kan die samenwerking nog beter, zo heeft Vlaams minister Hilde Crevits vandaag gezegd in het Vlaams Parlement. 

3 reacties

  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Schaf leerplicht af en maak er schoolplicht van, gekoppeld aan het kindergeld! Niet op school? Geen kindergeld meer uitkeren! Er moet eindelijk eens veel korter op de bal gespeeld worden, en STOP met dat eeuwig gepamper, het wordt alleen maar erger!!
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Schaf die zever eens af. Schrap de leerplicht en voer de schoolplicht in. Onderwijs is niet alleen leren over Jaap en An en twee getallekes leren samentellen. De omgang met andere mensen en de omgangsvormen binnen onze cultuur zijn minstens even belangrijk en dat leert men thuis in een beperkte leefomgeving niet?
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Kinderen die aan moeders rok blijven hangen tot ze zes jaar zijn lopen een oninhaalbare achterstand op, niet alleen op gebied van taal maar eigenlijk op alle domeinen. Het zg 'huisonderwijs zou moeten verboden worden. Zijn we in één keer ook verlost van al de negatieve punten.