De Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Donald Trump op de G20-top in Buenos Aires, Argentinië.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Donald Trump op de G20-top in Buenos Aires, Argentinië. © Reuters

Nieuwe crisis in de maak? Poetin wil ook kernraketten bouwen “als de VS dat doen”

De Verenigde Staten en Rusland lijken af te stevenen op een nieuwe crisis over kernraketten. De Russische president Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat Rusland ook zal beginnen met de bouw van kernraketten op middellange afstand als de VS hetzelfde zou doen. De Amerikaanse president Donald Trump dreigde vorige maand dat atoomverdrag op te zeggen.

1 reactie

  • Eddy Versnoyen

    5 jaar geleden
    Als die grootmachten ons niet kapot maken met nucleaire raketten, dan zal de natuur wel zijn werk doen. Uitdroging, hongersnood,en een stijging van de zeespiegel. Geen goed vooruitzicht.
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Pro-Palestijnse studenten weigeren Columbia University te verlaten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Pro-Palestijn­se studenten weigeren Columbia University te verlaten

    Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.