Getty
Volledig scherm
© Getty

België kent op twee na hoogste fiscale druk van OESO-landen

binnenlandBelgië blijft steken in de top drie van de OESO-landen met de hoogste fiscale druk. Voor België kwam die druk in 2017 uit op 44,6 procent, een stijging met 0,5 procent in vergelijking met het jaar voordien. Enkel Frankrijk (46,2 procent) en Denemarken (46 procent) gaan ons land voor. Dat blijkt uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). 

12 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Die fiscale druk zal alleen maar stijgen. Aangezien de uitgaven steeds stijgen, zal men dat met extra belastingen trachten te counteren. Het resultaat daarvan is dat nog meer mensen zullen vertikken om nog te werken of te investeren. Hierdoor verlagen dan de fiscale opbrengsten en stijgen de uitgaven.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    2de hoogste qua belasting op werkenden en gepensioneerden. Bedrijven, aandeelhouders, verhuurders, CEO's, zelfstandigen betalen zo goed als niks erger nog ze kunnen hun BTW terugtrekken. De schande van deze NVA regering.
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    1/3 van de werkende zijn ambtenaren en brengen financieel niets bij aan de staat, kosten alleen maar.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Na tientallen jaren een populistisch beleid en uitdelen van belasting geld, komt men tot zo een bevinding. Men druk de ontelbare cadeau die de overheids vakbond uitgedeeld heeft niet afschaffen en van diezelfde vakbonden een recht persoon van maken zodat ze eindelijk eens gecontroleerd worden zoals een normale mens.
  • christophe Kemel

    5 jaar geleden
    Johan apatride, ziekenzorg in denemarken is niet gratis. Het is gratis tot je achtiende, maar ziekenvervoer en brandweer zijn bvb wel gratis. Als je kinderen verder studeren krijgen ze gedurende 6 jaar een loon van de staat om de studies te betalen, ze moeten wel voldoende punten halen of dit valt weg. En er zijn wel nog enkele toffe dingen.