© rr

thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven stelen dashboard uit drie geparkeerde BMW’s

Dieven hebben zondagnacht ingebroken in drie BMW’s in het centrum van Achel. Uit geparkeerde wagens in de Dorpsstraat, Generaal Dempseylaan en Sint-Odilialaan namen ze telkens het bediening- en instrumentenpaneel met navigatiesysteem mee. “De dieven gingen secuur te werk”, zegt een slachtoffer. “Alsof ze niet meer kapot wilden maken dan nodig.”

gvb

“Deze morgen bij het instappen wachtte me een onaangename verrassing”, zegt een van de getroffen eigenaars. Bij hem werd ingebroken in zijn BMW 520. Rond het stuur was alles weggehaald, er hingen enkel nog kabels”, vertelt hij. “Ze hadden een kleine ruit van een achterportier kapotgeslagen, en konden zo vermoedelijk de deur langs binnen forceren om in de wagen te raken.”

Eens in het voertuig gingen de dieven secuur te werk. “Ze hebben het dashboard en de middenconsole helemaal gedemonteerd en eruit genomen. De rest lieten ze ongemoeid. Alsof ze niet meer kapot wilden maken dan nodig. De wagen stond op de inrit. Terwijl we boven lagen te slapen, moeten ze hebben toegeslagen, maar we hebben niets gehoord. Ik heb wel vernomen dat ze verderop in Achel op een gegeven moment zijn gaan lopen omdat de eigenaar wakker werd.” De politie voert een onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer