© Shutterstock

Zoveel calorieën krijg je binnen als je elke dag kauwgom eet

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar er zitten wel degelijk calorieën in kauwgom. En dat is zowel voor suikervrije als gewone versies het geval.

flb

Mensen eten kauwgom om heel uiteenlopende redenen: voor een frisse adem, om de honger tegen te gaan of gewoon uit verveling. Maar zonder dat je er misschien bij stilstaat, zitten in dat 'snoepgoed' ook calorieën. Zo zouden in een stukje suikervrije kauwgom 2 tot 5 calorieën zitten. Voor de suikervariant komen daar nog eens 5 extra calorieën bij.

Als je elke dag twee stukjes kauwgom je mond stopt, kom je ergens tussen de 1.344 en 3.360 extra calorieën per jaar uit. Wie liever kauwt op kauwgom met suiker, doet daar nog eens 6.720 calorieën bij.

Er is ook goed nieuws: volgens wetenschappers van de bekende Amerikaanse Mayo Clinic verbrand je ook calorieën door te kauwen, tot elf per uur. Dat klinkt niet heel veel, maar wie elke dag vier uur kauwt doet er op weekbasis zomaar eventjes 308 calorieën af, op jaarbasis worden dat er 14.784. Als je lang genoeg kauwt, compenseer je dus de calorieën in je kauwgom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer