© Facebook Samantha Geballe

Zo ziet extreem gewichtsverlies er echt uit

Het kost al heel veel moeite om overtollig gewicht kwijt te spelen, maar eenmaal je zover bent word je geconfronteerd met nog een pijnlijke horde. Doordat al het vet en de omvang is verdwenen, blijf je achter met hopen overtollige huid. Fotografe Samantha Geballe verloor heel wat gewicht na een maagoperatie en documenteerde haar strijd met vet en vel.

flb

De Amerikaanse fotografe Samantha Geballe neemt al jaren zelfportretten en dat bleef ze ook doen nadat ze in 2013 een maagverkleining had ondergaan. Voordien kampte Geballe met serieus overgewicht en ze moest een operatie ondergaan. Hoewel ze aangeeft dat de periode van transitie na de operatie heel moeilijk was, voelde ze zich op haar 28ste toch herboren. Dus bleef ze foto's nemen die rechtuit laten zien hoe moeilijk die overgang is en hoe je door overtollige huid geconfronteerd blijft worden met je vroegere zelf.

"Na de maagoperatie ben ik gewoon foto's blijven nemen. Het was een manier om ermee om te gaan en om me uit te drukken. Het is niet altijd makkelijk want er zijn momenten dat ik hopeloos word als ik mezelf zie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe moeilijk die transitie was", vertelt de Californische aan Metro.co.uk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fit & Gezond