iStock
Volledig scherm
© iStock

“Geschiedenis geschreven”: Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen secundair onderwijs goed

onderwijsHet Vlaams Parlement keurde vandaag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goed. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs. Met de goedkeuring van de nieuwe eindtermen is "geschiedenis geschreven", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Oppositiepartijen Groen, sp.a en Vlaams Belang en Hermes Sanctorum (onafhankelijke) onthielden zich bij de stemming. 

3 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zeer juist, hetzelfde staatsexamen voor iedereen. Er is geen betere maatstaf dan dat.
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan ze eens eindelijk beginnen met "staatsexamens". Om de 2 jaar inrichten, zeker in het lager onderwijs en middelbaar onderwijs. Zwakke en slechte scholen vallen dan zo door de mand. Het zijn niet de leerlingen die "steeds" dom zijn, stel eens grote vragen over de school zelf....
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    En wat vinden de leraars ervan.Hebben die inspraak gehad.Want vandaag de dag zijn de lagere niveau's dikwijls veel verstandiger dan de hogere.Men hoeft daarvoor maar eens te kijken wat men bv beslist op EU en VN niveau om maar enkel die twee te noemen.