© Photo News

Van der Poel heeft al datum in zijn hoofd voor overstap naar de weg

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft al een datum in zijn hoofd waarop hij misschien de overstap zou kunnen maken van het veld naar de weg. “Ik heb een contract tot 2018, misschien is het daarna wel een mooie leeftijd om over te stappen”, liet hij optekenen in Van Gils & Gasten.

wic

Het is al langer bekend dat Van der Poel, die zondag in Zonhoven Wout van Aert nog aftroefde in de sprint, op termijn aan wegwielrennen zou willen gaan doen. Alleen had de wereldkampioen van 2015 daar tot nu nog nooit een termijn op geplakt. “Het is voor mij nog onbekend hoe lang ik in de cross ga blijven”, hield de Nederlander de boot eerst nog af. “Ik heb er nu ook nog heel veel plezier in en dat is het belangrijkste om het lang te blijven volhouden, maar ik ben wel ook van plan om ook op de weg mijn kans te gaan.”

“Ik denk dat ik na een paar jaar wel een beetje uitgekeken zal zijn op het veldrijden. Ik heb altijd gezegd dat het mijn doel was één keer wereldkampioen te worden bij de profs. Ik heb dan het geluk gehad dat dat in mijn eerste jaar was. Dat heeft enorm veel stress weggenomen. Ik rij nu met heel veel plezier rond. Ik heb een contract tot 2018, misschien is het daarna wel een mooie leeftijd om over te stappen naar de weg.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer