© Hub

Zo draag je sneakers onder je kostuum

Casual en toch stijlvol naar het werk of aan de feesttafel zitten? Het is niet nodig om een paar veterschoenen of instappers te dragen onder je pak voor een geslaagde outfit. Zo draag je sneakers onder je kostuum!

cityfashion

Kies het juiste model

Niet elke sneaker staat even stijlvol onder een kostuum. Kies voor een model in een effen kleur (zwart, wit, grijs, bruin of blauw bijvoorbeeld) met niet al te veel opvallende details. Bovendien kies je best voor een sneaker zonder ronde tip, dat staat snel te lomp onder je ensemble. Een laag, iets “gekleder” model staat een stuk chiquer dan een sneaker die iets te veel weg heeft van een typische loopschoen.

Het perfecte kostuum

Een woord moet je in het achterhoofd houden: balans. Is je kostuum al opvallend genoeg? Dan draag je er beter een klassieke veterschoen onder. Een basic kostuum uit katoen of linnen in een neutrale kleur kan dan weer wel! Een broek met iets smallere of rechte pijpen die net boven de enkels stopt, leent zich perfect voor een sneaker.

Zo combineer je

Een overhemd is geen must wanneer je sneakers onder je kostuum wil dragen. Een goed aansluitende T-shirt of coltrui kan zeker bij deze outfit. Last but not least: de sokken. Wanneer het weer het toelaat kies je best voor enkelsokjes. Te koud of op zoek naar een feestelijke look? Opvallende (maar niet overdreven) sokken in hetzelfde kleurenthema als je outfit zorgen voor een verrassende, dressed-up toets.

Drie tips tegen pijnlijke schoenen

© Giorgio

Een nieuw paar schoenen gekocht? Natuurlijk wil je je nieuwe aankoop zo snel mogelijk dragen. Met deze tips zijn ze zo ingewandeld en ga je een pijnloze wandeling tegemoet!

Sokken to the rescue

Knellen je schoenen? Draag je gloednieuwe paar enkele uurtjes met dikke sokken. Je schoenen zetten zich een beetje uit en zitten dus een stuk comfortabeler. Tip: deze hack werkt vooral ’s avonds omdat je voeten dan vanzelf al wat zijn opgezwollen.

Ook het proberen waard: vochtige sokken. Maak een paar dunne sokken nat en draag deze in je schoenen. Door het vocht zetten (leren!) schoenen zich uit en voelen ze een stuk soepeler. Het onwennige gevoel dubbel en dik waard!

Je deo: niet alleen voor onder je oksels

Pijnlijke blaren, die kennen we allemaal. Het risico aanzienlijk verkleinen doe je door een beetje deodorant aan te brengen op de plaatsen waar er snel wrijving ontstaat (aan de hiel en de tenen bijvoorbeeld). De deodorant zorgt voor een buffer tussen je schoenen en je voeten.

Haal je haardroger erbij

Zowel schoenen uit leer als schoenen vervaardigd uit een synthetische stof zijn perfect geschikt voor het trucje met de haardroger. Hoe het precies werkt? Draag een paar dikke sokken in je nieuwe schoenen en föhn de plekken die oncomfortabel aanvoelen. Door de hitte worden je schoenen instant soepeler. Opgelet: voor lederen schoenen houd je de haardroger best wel minimaal 30cm op afstand en gebruik je best niet de hoogste stand.

Zo vind je het juiste kostuum voor jouw figuur

© Zilton

De feestdagen komen eraan, tijd dus om een kostuum te vinden! Klein, groot of net breed gebouwd? Met deze tips vind je het perfecte kostuum voor jouw figuur.

Kijk naar je lengte

Klein van postuur? Ga voor een iets kortere blazer. Een hemd met een iets diepere V-hals staat (letterlijk) op jouw lijf geschreven. Laat de mouwen van je hemd iets onder je blazer uitkomen, anders lijk je nog kleiner. Een rechte kostuumbroek die net boven de heup komt, laat je groter lijken.

Tip: blijf weg van opvallende prints. Een neutrale, basic kleur als zwart, donkergrijs of navyblauw past beter bij jouw figuur.

Grote mannen kiezen beter voor een iets langere blazer, waar je hemd niet onderuit komt. Opvallende prints (stippen, strepen of ruiten bijvoorbeeld) brengen proportie in je lange lichaam. Laat je broek net eindigen op je schoenen.

Een das, bowtie of pochet is niet alleen heerlijk old school, het breekt je lichaam optisch in twee waardoor je bovenlichaam en onderlichaam mooi worden uitgebalanceerd.

Smal, breed of sportief gebouwd?

Mannen met een smalle lichaamsbouw willen vaak wat breder lijken. Dat doe je door een blazer te kiezen met (subtiele) schoudervullingen en drukke prints. Een broek met plooien, sigarettenpijp of klassieke pinstripe laten je benen iets breder lijken. Een leuke touch tijdens de feestdagen? Kies voor een kostuum in een opvallende kleur, jouw figuur kan dit gerust hebben!

Breed gebouwd? Een getailleerde blazer met dubbele rij knopen brengt wat lengte in je torso. Een subtiele print, fijne streep of effen kleur past perfect bij jouw lichaam. Let erop dat de stof van je kostuum niet te zwaar valt, dat maakt je lichaam geblokter.

Hard getraind of just lucky? Mannen met een sportieve lichaamsbouw kunnen evengoed moeilijkheden hebben met het vinden van het juiste kostuum. Een aansluitende blazer en rechte broek zijn altijd een succesformule. Prints en kleuren? Jij komt met alles weg!

Tip: wil je je kostuum een leuke touch geven? Je das, strikje, pochet of sokken mogen gerust wat speelser. Al is die das met rendierprint niet echt wat we bedoelen…

Last van een hemd dat steeds uit je broek hangt? Hier lees je hoe je hemd de hele dag goed blijft zitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer