Zo moet de 20.000 euro kostende Volkswagen I.D. er ongeveer uit gaan zien
Volledig scherm
Zo moet de 20.000 euro kostende Volkswagen I.D. er ongeveer uit gaan zien © VW

Volkswagen stopt binnen acht jaar met het maken van auto's op benzine en diesel

Volkswagen verschuift zijn focus steeds meer naar elektronische voertuigen en zegt dat het na 2026 stopt met het maken van auto's op benzine en diesel. 

21 reacties

  • Raymond Pauwels

    5 jaar geleden
    Electriciteit is het probleem niet. Er zijn gewoonweg niet genoeg grondstoffen (vooral Niobium) voor hoogperformante electrische motoren, die werken met permanente magneten. Zelfde technologie zit ook in windmolens. Grootste leverancier van dat spul ... zijn de Chinezen. Daarom hebben die al die mijnactiviteiten in Afrika, om hun stock aan te leggen. Dus vergeet die 2025-2030 doelstellingen maar tenzij die politiekers durven zeggen dat auto's niet voor iedereen zullen zijn.
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    De tijd dat er geen auto's meer rijden op fossiele brandstoffen zal de tijd zijn van complete chaos. tegen die tijd zal de wereld ook omzeep zijn, en hun elektrische auto's zullen een utopie blijken
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Ze zullen dan weer een stap te laat zijn om op de waterstof trein te springen. Rijtest elektrische Honda Crv gezien, deze rijdt al stukken beter dan al de andere elektrische wagens, Duitsland hinkt achterop...
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Luc Lepoudre, welke milieucatastrofe? Batterijen worden voor 100 % gerecycleerd, niets is gemakkelijker en met meer rendement te recycleren dan autobatterijen, ga maar eens kijken bij Umicore. Uw dieseltje met zijn rendement van nog geen 20 %, dat is pas een milieucatastrofe.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Men moet wel een nieuwe naam uitvinden want zo'n "elektrisch ding" is geen auto. Met mijn verguisd dieseltje rij ik met één tank, vijf personen naar de Middellandse Zee. Wacht maar tot de milieucatastrofe rond die batterijen losbreekt.