Op de beelden is te zien dat een deel van de site de voorbije jaren is uitgebreid. Vooral sinds vorige jaar is er een groot stuk aangebouwd.
Volledig scherm
Op de beelden is te zien dat een deel van de site de voorbije jaren is uitgebreid. Vooral sinds vorige jaar is er een groot stuk aangebouwd. © Middlebury Institute of International Studies/CNN

Satellietbeelden tonen mogelijk nieuwe raketbasis in Noord-Korea, ondanks eerdere beloftes over denuclearisatie

De Amerikaanse zender CNN heeft satellietbeelden in handen gekregen waarop te zien is dat Noord-Korea mogelijk een nieuwe raketbasis aan het bouwen is voor langeafstandsraketten met nucleaire koppen, of op z’n minst een oude basis aan het uitbreiden is om zulke raketten te stockeren en lanceren. Nochtans heeft het land het afgelopen jaar tijdens verschillende gesprekken met onder andere de VS laten blijken zijn raket- en nucleaire programma te willen afbouwen. 

3 reacties

  • André Van Laethem

    5 jaar geleden
    Trump zal het wel gaan uileggen. Iedereen denkt hier dat enkel Trump hier iets mee te maken heeft. Hie komt naar buiten en als hij valse beloftes krijgt zullen ze het wel aankaarten. Schilder die man niet af als een debiel. Hij en zijn crew doen meer dan alleen maar met costuum en das te paraderen voor de camera's. Laat hem maar doen hij komt er wel.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    En Trump zich maar verheerlijken als " de vredemaker" De wereld is nog nooit zo onzeker geweest dan door de beslissingen van "het stabiele genie" Vrede is ver weg.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Noord-Korea moest de oude basis ontmantelen, want aardverschuivingen maakte ze onbruikbaar. Dat meldde China in die tijd. Mit die verschijnsel op zak kwam Kim op het toneel om met Trump wat te flirten en alle TV-kanalen in de wereld een glans te geven. De bouw van die nieuwe basis was toen echter reeds gestart. Dat werd toen door instanties waargenomen, maar iedereen zweeg er “zedig” over. Of hoe kleintje Trump zich in de loeren laat leggen.