VRT
Volledig scherm
© VRT

“Voor elke euro dotatie brengt VRT 2,5 euro op voor economie”

Jaarlijks draagt elke Vlaming 41,2 euro bij aan de dotatie van de VRT. Maar is dat weggegooid geld of niet? Uit een onderzoek blijkt dat elke geïnvesteerde euro uiteindelijk 2,5 euro oplevert voor de economie. «Als de Vlaamse overheid dus nog eens 10 miljoen euro wil besparen op de VRT, dan haalt ze 25 miljoen euro uit onze economie», waarschuwt topman Paul Lembrechts.

2 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Voor mijn bijdrage van 41,2 euro krijg ik nu wel niets meer terug. Tenzij ik nog eens extra ga betalen om hun aanbod tot bij mij te krijgen. En hoe slagen ze er in Wallonië met de helft minder volk in om wel drie volwaardige zenders met inhoud op de been te houden en nog steeds gratis in de ether te brengen. Wat we zelf deden in Vlaanderen deden we toch beter?
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Bizarre redenering. Indien ik 287 miljoen in mijn onderneming zou krijgen, welke zou dan de economische return zijn? Wat is de studie nergens naar voren komt is de supplementaire kost van het ambtenarenstatuut bij de VRT. Ik schat 300.000€ x 2000 werknemers of 600 miljoen aan pensioenen alleen. Dat probleem zou zich niet stellen indien men dit geld aan een private omroep gaf.