Maradona met Pelé.
Volledig scherm
Maradona met Pelé. © REUTERS

Pelé windt er geen doekjes om: “Vergelijk me niet met Messi, hij heeft slechts één truc. Ook Maradona was veel beter dan hem”

Buitenlands voetbalEen vraag die geregeld terugkomt: wie is de beste voetballer aller tijden? Lionel Messi? Volgens Pelé niet. De 78-jarige Braziliaan vindt dat de Argentijn niet met hem vergeleken mag worden. Ook niet met Diego Maradona.

14 reacties

  • Alfons Detemmerman

    5 jaar geleden
    Blijkbaar hebben veel mensen hier Pele nooit zien spelen. Toen werd er ook verdedigd hoor. Op verschillende toernooien werd hij er letterlijk uitgeschopt en als ik nu die swalbes en vermeende ellebogen zie is het precies een,met alle respect, een meisjes sport geworden
  • Linda De Vreese

    5 jaar geleden
    In de tijd van Pele verdedigden ze niet met 11 spelers achter de bal wat nu schering en inslag is. Zelf de grote ploegen durven dit. Pele zou er nu niet de helft maken.
  • Kevin Vermeirssen

    5 jaar geleden
    Waarom kunnen grote ploegen steeds moeilijker winnen tegen kleinere ploegen. Alles is meer georganiseerd , betere tactieken en Pele en Maradona zouden nu een schim zijn van toen in een ploeg van nu.
  • Jos driesen

    5 jaar geleden
    Als Pelé en maradonna dezelfde begeleiding en verzorging zouden krijgen nu zouden ze nog beter zijn! Dus stop met die onzin! Ge kunt idd het voetbal van nu en toen niet vergelijken. Maar Pelé en maradonna zijn de 2 enigste spelers die hun land ooit zo goed als alleen wereldkampioen maakte! En dan heb je puskas, garrincha, di Stefano, Cruyff, iniesta, Xavi, cr7, Messi...
  • eric debanne

    5 jaar geleden
    Pele heeft volkomen gelijk ... Maradona was beter dan Messi Zelf Ronaldo is completer en beter ..!