Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Aangescherpte resolutie goedgekeurd: Kamer vraagt regering om migratiepact te tekenen

Vandaag werd in de plenaire vergadering van de Kamer gestemd over de resoluties rond het VN-migratiepact die gisteren in commissie al werden goedgekeurd met een wisselmeerderheid. Premier Charles Michel hield er een eerder vage toespraak die niet in goede aarde viel bij de wisselmeerderheid. Die stelde een nieuw amendement op waarin ze expliciet eisen dat de regering het migratiepact goedkeurt. De resolutie werd aangenomen met 107 stemmen voor en 36 tegen.

208 reacties

  • Bilal Kilic

    5 jaar geleden
    Iedereen zegt hier dat nva gelijk heeft maar nva heeft geen enkel oplossing voor deze migratie probleem Awel als ge geen oplossingen kunt voorstellen moet ge gewoon zwijgen en doen wat de meerderheid wilt zo simpel is dat...
  • RONNY HOLSBEEK

    5 jaar geleden
    Frank De Witte, de NVA-A maakt zich belachelijk over gans de lijn. Als je 4jaar na elkaar akkoord met alle beslissingen genomen binnen deze regering aangaande dat pact moet je nu niet afkomen met we zijn niet akkoord. Sorry , maar dan ben je een grote bedrieger. Zo werkt het niet. Maar dat schijnen ze bij NV-A niet te beseffen. Onbewkaamheid ten top. En dan maar proberen om zich uit alle bochten te wingen zoals Peter de Roover probeert, en een theaterstuk opvoert.. Kortom degoutant NV-A
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Ik ben voor referenda, evenals mijn partij het VB, maar het is hypocriet van N-VA’ers om er ook voor te pleiten. Weten ze dan niet dat hun Grote Leider zei: 'Ik ben tegen referenda als democratische tool omdat je ingewikkelde vragen niet in simpele ja/nee-vorm aan je bevolking moet voorleggen' (De Morgen 24-6-2016)
  • Jan Mulders

    5 jaar geleden
    De ministerraad moet beslissen en dat kan in een democratie niet met steun van de verliezers van de verkiezingen. De eerste minister heeft geen mandaat van zijn regering en gaat in de fout.
  • Guido van driel

    5 jaar geleden
    Het is moeilijk te aanvaarden dat NVA gelijk heeft. Vandaar overacting van coalitie partners. Beschamend. Dit zegt ook veel over het politiek niveau in dit land. Kleine kinderen. Gebuisd over gans de lijn.