© Jan Van der Perre

10 Miles voert nieuwigheden in: op maat gemaakt trainingsschema, méér waterbevoorrading en nieuw goed doel

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon voert, na een extreem hete editie in april 2018, enkele nieuwigheden in. Alle deelnemers krijgen een op maat gemaakt trainingsschema om zo fit mogelijk aan de start te komen. Verder komt er op Linkeroever (Katwilgweg) een bijkomende post met waterbevoorrading. En gaat de organisatie samenwerken met een nieuw goed doel.

Rebecca Van Remoortere

Het gaat om de actie ‘Stop Darmkanker’ van de Antwerpse professor Luc Colemont. Die gaat samenwerken met de 10 Miles. Bij inschrijving kan elke deelnemer een T-shirt bestellen voor 10 euro. De opbrengst daarvan gaat integraal naar Stop Darmkanker.

© Jan Van der Perre

Een aantal nieuwigheden komt er na de omstreden editie van 2018. Door de hitte werden tientallen lopers onwel, het Rode Kruis werd overbelast en er werd de deelnemers op het parcours aangeraden om niet meer verder te lopen maar te stappen. Enkele slachtoffers lagen dagenlang in het ziekenhuis met een hitteslag en/of uitputtingsverschijnselen. Een systeem om iedereen een gepersonaliseerd trainingsschema aan te reiken én een extra bevoorradingspost aan de Katwilgweg op Linkeroever moeten daaraan tegemoet komen.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon stelde vandaag de nieuwigheden voor op een persconferentie. De editie van 2019 vindt plaats op 28 april. Er kan nu al worden ingeschreven. Voor de Antwerp Marathon zijn er trouwens al 500 inschrijvingen.

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER