Ook de Eiffeltoren blijft zaterdag gesloten.
Volledig scherm
Ook de Eiffeltoren blijft zaterdag gesloten. © AFP

Frankrijk zet zich schrap voor nieuwe actiedag gele hesjes: ruim 89.000 manschappen op pad, Eiffeltoren blijft gesloten

Frankrijk mobiliseert uiteindelijk meer dan 89.000 leden van de ordediensten voor de nieuwe actiedag van de "gele hesjes” op zaterdag. Dat heeft de Franse premier Édouard Philippe vandaag gezegd. In Parijs zullen alles samen zo'n 8.000 manschappen de orde proberen te bewaren. In de hoofdstad worden ook een tiental gepantserde voertuigen ingezet, aldus de premier, die het had over een "uitzonderlijk dispositief".

2 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    60.000, ja dat is wel voor heel Frankrijk, hé. Maar preventief arresteren? Die lamp hebben ze nog niet zien branden! Waarom ? Omdat ze die banlieues niet in durven te gaan om de casseurs effekens 'apart' te zetten want dan heb je het leger nodig. Dan nog gaan die zich zonder enig argument wreken nadien. Dat taboe-onderwerp moet nog aan bod komen. We zullen zien na morgen.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    De spreekwoordelijke druppel werd bereikt en wanneer Macron de nieuwe belasting verhogingen wil uitstellen tot 2020 is dit enkel uitstel van executie en dus olie op het vuur. Zijn aankondiging heeft er alleen voor gezorgd dat de mensen nog kwader worden.