Een vrouw wandelt voorbij een winkel van Huawei in Shanghai.
Volledig scherm
Een vrouw wandelt voorbij een winkel van Huawei in Shanghai. © REUTERS

België voert onderzoek naar Chinese telecomleverancier Huawei

Nadat de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland Huawei gebannen hebben, neemt ook België de Chinese telecomleverancier onder de loep. 

20 reacties

  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    En hoe weet de rest hoe de chinezen dit doen ? De rest doet hetzelfde maar met steun van hogerhand en zogezegd wettelijk .
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De kans dat je afgeluisterd wordt door de NSA uit de VS is wel kleiner. En dat Vlaams tussentaaltje. Tegen dat de Chinezen dat ooit onder de knie hebben.
  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    Zoals altijd gaan we de amerikaantjes achter na want het moet en zal cisco worden? Nortel is Avaya geworden Avaya is Extreme geworden 3com is hpe geworden. Schiet nog over cisco amerikaans,extremenetworks amerikaans,juniper amerikaans,Polycom amerikaans,Cisco idem,Hp idem.Dus eigenlijk is gelijk welke andere optie amerikaans!Dus eigenlijk als je op de kern bekijkt kunnen we zeker niet veranderen naar ander merk want daar is al bewezen dat ze allemaal backdoors hebben voor de nsa!!
  • bart vansteenkiste

    5 jaar geleden
    amerika ziet overal spoken in dat zie je ook in de linux industrie en gelijk welke software van microsoft , voorbeeld linux deepin had in hun software server een soort google api juist zelfde wat google doet met hun data maar dan uit china , door dat linux gratis is , en door aandringen heeft linux deepin het uit hun software center verwijderd. maar ik zou er niet in verschieten , maar als het in een linux system zit kan het ook in uw android aanwezig zijn
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Worden ze eindelijk wakker Apple is een prive commercieel bedrijf huawei is een chinees staatsbedrijf zo krijgen ze zeer veel informatie ook van de gewone man en misschien is dat op het eerste zicht onbelangrijk maar weten wat miljoenen gewone mensen kopen, naar waar gaan ze is ook voor hen economisch belangrijk en onze bedrijven kunnen niet concureren met chinese staatsstrukturen aangezien zij werken met gevangenen, geen minimumloon hebben enz.. En dat allemaal via een goedkopere gsm